Advantech B+B ICR-4453 5G

21 954 kr

Advantech ICR-4453 är en snabb 5G Router och kraftfull Edge Computing Gateway med fokus på den globala marknaden. 5G LTE gigabithastighet, låg latecy och garanterad kvalitet (SLA) för anslutning är ett stort steg för IoT- och Enhanced mobile broadband (eMBB) som mobil internetåtkomst, övervaknings-, industriella system och många andra applikationer med höga krav på anslutning. Routern stöder redundans via 4G LTE (LTE-A Pro) i områden där 5G-täckning inte är tillgänglig ännu.

Advantech´s nya routerplattformen “v4” tillhandahåller ”edge network intelligence” med en extremt kraftfull Cortex A72-processor, 1200 MHz, 4 GB eMMC-minne, 4 MB flashminne och 1024 MB RAM. Fokus på hög säkerhet med användning av TPM 2.0 och ”Tamper Button” som erbjuder säker användning i kritiska infrastruktursystem.

ICR-4453 drivs av Conel OS Linux-operativsystemet som erbjuder ett brett utbud av förbättrade nätverksfunktioner. Ett säkert webbgränssnitt gör det möjligt för användare att konfigurera och hantera routrar på distans. Routern stöder flera konfigurationsprofiler, automatiska firmware-uppdateringar. Den kan också användas som en kraftfull edge computer gateway med stöd för anpassad programvaran. Användare kan infoga Linux-skript och lägga till nya funktioner med router-appar (användarmoduler).

Det finns ett befintligt bibliotek med appar utan kostnad eller skapa egna med Advantech SDK. Routen kan enkelt köra applikationer som Node-RED eller Docker (planerad).

ICR-4453 är designad och tillverkad för användning i tuffa förhållanden med ett brett driftstemperaturområde från -40 till +75 ° C. Den accepterar driftstänning från 9 till 48 Volt DC och har ett viloläge för att minimal förbrukning.

Som standard är ICR-4453 utrustad med fem Ethernet 10/100/1000 Mbps (1x LAN/WAN och 4x switch), SFP-slot (oberoende port), en USB-host 2.0, microSD-läsare, seriella anslutningar RS232/RS485, CAN-buss, två binära ingångar och två binära utgångar.

Router har två SIM-kortsplatser för redundans mellan operatörer och nät. Det finns också möjlighet att använda eSIM.

ICR-4453 är lätt att hantera med hjälp av WebAccess/DMP, fullständigt molnbaserad managering-, provisionering- och övervakningsverktyg för massdistribution. WebAccess/VPN är ett perfekt sätt att skapa säkra virtuella privata nätverk på Internet.

Extra driftsäker - ICR-4453 är skapad för att alltid återansluta till mobilnätet eller fasta nätet vad som än händer. Den har inbyggd hård- och mjukvaru-watch dog som kan bryta spänningen till både radiomodul och SIM-kort vid problem för att försäkra sig om en problemfri återanslutning till nätet vid driftstörningar hos operatören.

Klarar svåra miljöer - Konstruerad för höga/låga temperaturer (-40 till +75 grader). Dessutom har den ett stabilt metallskal för att tåla tuffa miljöer.

VPN - ICR-4453 har inbyggt stöd för VPN med WireGuard, OpenVPN, EasyVPN, IPsec with IKEv1 and IKEv2, GRE, L2TP, PPTP.

Dual SIM och eSIM Ready - ICR-4453 har dubbla SIM-kortplatser för att kunna ansluta 2 olika operatörer. Routern kan automatiskt koppla över till andra SIM-kortet vid driftproblem. Den är också förberedd att klara av eSIM.

Många frekvensband - ICR-4453 har en "Global"-radiomodul som supportar många frekvensband för olika världsdelar.

Fail-over - ICR-4453 har inbyggd fail-over mellan WAN-port och 5G-modem. Antingen har man sin DSL/fiber som primär internetlänk eller byter till 5G vid driftstörningar på DSL/fiber eller så har man tvärt om sin 5G som primär länk men kan koppla över till exempelvis en långsam ADSL när 5G inte fungerar.

SMS-styrning - ICR-4453 har inbyggt stöd för SMS. SMS-funktionen kan användas för exempelvis styra routern (status, connect, disconnect, reconnect och reboot) eller för att larma.

Nyckelfunktioner:

 • Inbyggd 5G NR-modul (Begränsad i Ethernet till ca 1Gbit/s)
 • 4G LTE-A Pro-support för Gigabit 4G
 • 2× SIM, eSIM Ready, TPM 2.0
 • 5x GigaBit Ethernet (LAN eller LAN+WAN)
 • Mjuk- och hårdvaru-watch dog
 • Quadcore CPU och förbättrat minne
 • SFP-fiberport 10Gbps, GPS GNSS -mottagare
 • RS232, RS485, CAN BUS, 2×DI, 2×DO, USB-host, Micro SD-kort
 • Brett driftstemperaturområde
 • Robust metallkåpa (IP30) med alternativ för väggmontering
 • Finns som modell med Dual-Band Wi-Fi och 4×PoE PSE