Miliesight UF51 5G CPE v2 (UF51-504AE-W4)

9 400 kr

Milesight UF51 v2 är en industriell 5G router i ett vattentätt (IP67-klassat) och mycket stryktåligt och UV-skyddat Polykarbonatskal med vattentäta kabelgenomföringar. Routern är gjord för att kunna monteras utomhus och klarar temperaturer mellan -30 till +60 grader.

Precis som alla industriella routrar har den hård- och mjukvaruwatchdogs för att alltid hålla routern och anslutningen uppe under alla förhållanden.

UF51 är ursprungligen framtagen för kameraövervakning där man placerar 5G routern i närheten av kamerorna utomhus. Den snabba 5G förbindelsen gör att man alltid kan maximera upplösning och bilder per sekund från flera kameror samtidigt utan att få problem med uplink-kapacitet. Kabel eller WIFI mot kamerorna. Digital In och out-port för anslutning mot larm-kontakterna i kameran.


UF51 är designad för industriell miljö med hårda krav på driftsäkerhet men passar utmärk även som en router för ett företag som vill ha en driftsäkrare 5G router än vad vanliga konsumentprodukter kan erbjuda.

UF51 kan placeras inomhus eller utomhus efter behov. Utomhusplaceringen är mycket användbar i sammanhang där man har dålig 4G/5G täckning inomhus och där man har långa avstånd till yttervägg/tak så att men hellre vill dra Ethernet-kabel än antennkabel. Just in sammanhanget med att man redan har en brandvägg på kontoret och låter UF51 köra i transparent läge.

UF51 har två Ethernet-kontakter som kan användas som 2x LAN (1st 2.5 Gbit) eller LAN+WAN. En av portarna kan användas för att strömmata routern via PoE (om man inte vill strömmata via vanliga 9-48V DC)

Routern har en snabb Dual band WIFI 6/802.11ax. Den klarar även WiFi as WAN.

UF51 har stöd för fler olika VPN-tekniker såsom IPSec, OpenVPN (Server eller Client), PPTP (Client), L2TP, GRE och DMVPN

UF51 har ju en snabb 5G radio men kan också kopplas till en annan internetanslutning via Ethernet. Dessutom kan (en eller båda) WIFI-modulerna användas för att ansluta routern till en annan WIFI accesspunkt. Routern kan prioritera billigaste/bästa anslutningen och skicka trafik efter behov.

Montering: placerad på ett bord (inomhus), Maströrsmontering eller väggmontering.

Ni kan bygga egna Python applikationer och köra direkt i routern vilket gör att man i många fall kan kan ersätta en lokal dator på platsen för enklare processing. En 2 GHz Qualcom Quad Core ARM Cortex-A55 processor med 1 GB Flash och 1 GB RAM gör att det finns bra kapacitet för Python applikationer.

UF51 är som sagt skapad för industriella applikationer och därför har dem möjlighet att ansluta RS232/RS485 samt en digital IN-port och en digital OUT. RS232/RS485 kan kopplas som serieports-server eller Client. Eller Modbus Slave/Master eller Modbus gateway.

IN-porten kan bl.a. användas för att trigga larm vi SMS, SNMP eller email.

UF51 har avancerat stöd för olika routing-protokoll såsom RIP, OSPF, Routing-filtrering samt möjlighet till statiska routingtabeller. Samt stöd för VRRP för de som vill ha en komplett hårdvaruredundant Fail over lösning.

Routern har inbyggd rapportmotor som kan skicka E-mail, SMS och/eller SNMP Traps när något händer. Du kan själv välja vilken typ av event som skall trigga vilken åtgärd.

Milesight Device Management finns som tillbehör antingen egen server (Linux/Ubuntu-baserad) eller om man hellre vill använda Milesigths cloud server. Gratis för upp till 25 devicer.

Milesight VPN (DMVPN server) finns som tillbehör för de som vill ha en central VPN koncentrator (egen server, Linux-baserad). Gratis för upp till 25 devicer