Milesight UF51 5G CPE utomhus router

8 990 kr

Milesight UF51 är en industriell 5G router i ett vattentätt (IP67-klassat) och mycket stryktåligt och UV-skyddat Polykarbonatskal med vattentäta kabelgenomföringar. Routern är gjord för att kunna monterad utomhus och klarar temperaturer mellan -40 till +70 grader.

Även om man inte har 5G täckning på platsen idag så har UF51 en av de snabbaste 4G modulerna som går att få tag på med upp till 4-dubbel prestanda i uplink jämfört med vanlig LTE CAT4/6 router och upp till Gigabitprestanda i downlink på 4G. På 5G kan radiomodulen maximalt ge 2,5 Gbit/s i downlink och 900 Mbit/s i Uplink. OBS! Teoretiska värden om man har är ensam på basstationen och under optimala förhållanden.

Routern har ett mycket brett användningsområde och passar allt från lokala internetaccespunkter utomhus (busshållplatser/camping/marinor/caféer/reastauranger) till kontor, butiker m.m. Alla som behöver en mycket driftsäker internetansluning.

Industri eller Business
UF51 är designad för industriell miljö med hårda krav på driftsäkerhet men passar utmärk även som en router för ett företag som vill ha en driftsäkrare 5G router än vad vanliga konsumentprodukter kan erbjuda. Möjligheten till Transparent Mode passar företag med egna befintliga brandväggar att använda denna som primär/sekundär intenetanslutning.

Brandvägg / Transparent Mode
Routern är komplett med en avancerad brandvägg. Men den går också att sätta i Transparent Mode om man vill ha den utanför en annan brandvägg.

Inomhus eller utomhus
UF51 kan placeras inomhus eller utomhus efter behov. Utomhusplaceringen är mycket användbar i sammanhang där man har dålig 4G/5G täckning inomhus och där man har långa avstånd till yttervägg/tak så att men hellre vill dra Ethernet-kabel än antennkabel. Just in sammanhanget med att man redan har en brandvägg på kontoret och låter UF51 köra i transparent läge.

2 x Gigabit Ethernet
UF51 har två Ethernet-kontakter som kan användas som 2 x LAN eller LAN + WAN. En av portarna kan användas för att strömmata routern via PoE (om man inte vill strömmata via vanliga 9-48V DC)

WIFI 5 / 802.11ac
Routern har en snabb Dual band WIFI 5 / 802.11ac. Den klarar även WIFI as WAN.

VPN
UF51 har stöd för fler olika VPN-tekniker såsom IPSec, OpenVPN (Server eller Client), PPTP (Client), L2TP, GRE och DMVPN

Fail over / Redundans
UF51 har ju en snabb 5G radio men kan också kopplas till en annan internetanslutning via Ethernet. Dessutom kan (en eller båda) WIFI-modulerna användas för att ansluta routern till en annan WIFI accesspunkt. Routern kan prioritera billigaste/bästa anslutningen och skicka trafik efter behov.

Precis som alla industriella routrar har den hård- och mjukvaruwatchdogs för att alltid hålla routern och anslutningen uppe under alla förhållanden.