AMIT IDG780-0GP21 5G-router

9 338 kr

AMIT IDG780 är en mycket snabb, kompetent och driftsäker 5G-router. Den har dessutom en av de snabbaste 4G-modulerna med LTE Cat 20 som ger Gigabitprestanda på 4G (om nätet/abonnemanget klarar det) och en av extremt få industriella 5G-routrar som har en CPU som verkligen presterar Gigabit-prestanda. Vår leverantörs preliminära tester på Telias och Tele2s 5G-nät i Stockholm visar på 970 Mbit/s i downlink och ca 175 Mbit/s i Uplink.

Extra driftsäker
IDG780 är väldigt driftsäker och är skapad för att alltid återansluta till mobilnätet eller fasta nätet vad som än händer. Den har inbyggd hård- och mjukvaru-watch dog som kan bryta spänningen till både radiomodul och SIM-kort vid problem för att försäkra sig om en problemfri återanslutning till nätet vid driftstörningar hos operatören.

Klarar svårare miljöer
Klarar extra höga/låga temperaturer (-30 till +60 grader). Dessutom har den ett stabilt metallskal för att tåla lite svårare miljöer

Transparent Mode
Routern kan sättas i Transparent Mode vilket gör den perfekt att placera utanför en befintlig brandvägg som en anslutning till mobilnätet. Många kunder använder dessa routrar på WAN-2 porten på sin brandvägg som en failover till 5G/4G om fibern går ner.

PoE matad
IDG780 kan matas med PoE vilket gör att du kan dra fram ström till routern via Ethernet-kabel i de fall du vill placera routern nära antennen och slippa långa antennkablar.

VPN
IDG780 har inbyggt VPN för IPSec, L2TP, PPTP (client-/server-mode), GRE, L2TP over IPSec samt OpenVPN.

Dual SIM
IDG780 har dubbla SIM-kortplatser för att kunna ansluta 2 olika operatörer. Routern kan automatiskt koppla över till andra SIM-kortet vid driftproblem med ordinarie operatören.

Massor av frekvensband
IDG780 har en "Global"-modul som supportar väldigt många frekvensband för olika världsdelar.

Fail-over
IDG780 har inbyggd fail-over mellan WAN-port och 5G-modem. Antingen har man sin DSL/fiber som primär internetlänk eller byter till 5G vid driftstörningar på DSL/fiber eller så har man tvärt om sin 5G som primär länk men kan koppla över till exempelvis en långsam ADSL när 5G inte fungerar.

Dessutom har den möjlighet att använda både 5G och WAN-porten samtidigt (Load Balancing) för de tillfällen man vill maximera trafikkapaciteten.

SMS-styrning
IDG780 har inbyggt stöd för SMS. SMS-funktionen kan användas för exempelvis styra routern (status, connect, disconnect, reconnect och reboot) eller för att larma.

Quality of Service
Inbyggd möjlighet att bygga egna QoS-regler.

WiFi
IDG780 har inbyggd 802.11n WIFI. OBS WIFI-delen är inte lika snabb som 5G radion och är mer tänk som managering eller som en sekundär uplink. Maximal prestanda är via Ethernet-portarna.

Nyckelfunktioner:

  • Inbyggd 5G-modul (Begränsningen blir Ethernet-porten med ca 1000 Mbit/s)
  • 4G CAT20-support för Gigabit 4G
  • Kan strömmatas via PoE
  • Dubbla SIM-kort
  • Mjuk- och hårdvaru-watch dog
  • Ethernet WAN-port plus 5G-modem för extra hög driftsäkerhet
  • 2 st GigaBit Ethernet (LAN eller LAN+WAN)
  • Överspänningsskyddad strömmatning
  • Multipla VPN-stackar (IPSec, L2TP, GRE, L2TP over IPSec samt OpenVPN) med 8 samtidiga tunnlar